Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Θύμα" μεθοδεύσεων η Ελαφόνησος

Με παραχωρητήρια στα οποία αναφερόταν μόνο το όνομα της περιοχής, και όχι οι ακριβείς θέσεις, κάποιοι κατάφεραν να οικοπεδοποιήσουν περιοχές στην Eλαφόνησο, περιοχές που προστατεύονται - και μάλιστα ως NATURA - προκειμένου να χτιστούν μεζονέτες!

Όπως επισημαίνει με έγγραφό του προς την περιφέρεια Πελοποννήσου ο δασάρχης Μολάων Δημοσθένης Δημητρόπουλος, τα παραχωρητήρια τοποθετούνται σε διαφορετικά σημεία έως ότου πετύχουν τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής.

Ο κ. Δημητρόπουλος τονίζει επίσης ότι τα παραχωρητήρια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν του 19ου αιώνα και -αν και δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την έκταση, έγιναν αποδεκτά για την σύνταξη συμβολαίων.

Ο κοινοτάρχης ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και η έκταση δεν είναι δασική.

Ωστόσο, ο δασάρχης επισημαίνει πως η έκταση των 960 στρεμμάτων είναι δασική και καταγγέλλει τον κοινοτάρχη Ελαφονήσου ότι επιχειρεί να καταπατήσει δημόσια δασική έκταση 9 στρεμμάτων στην παραλία του Σίμου.

Επίσης καταγγέλλει μεθοδεύσεις εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Λακωνίας, τονίζοντας, ότι η εφαρμογή του παραχωρητηρίου είναι εικονική και σκόπιμη, αφού κανένα τοπογραφικό στοιχείο δεν περιγράφεται σε αυτό, εκτός από την ονομασία της περιοχής.

Το Υπηρεσιακό Σημείωμα του δασάρχη συντάχθηκε με αφορμή τις ερωτήσεις που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, στην Βουλή και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, ότι αποχαρακτηρίστηκε δασική έκταση, περίπου, επτά στρεμμάτων, στην παραλία Σίμου, που είναι προστατευόμενη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο περιοχών ΝΑΤURA....

ΣΚΑΪ 30/09/2008